Produkten har lagts till i din varukorg.
Proffsbutiken för dig verksam inom trädgård och anläggning!       Öppettider: Årsta: Mån-tor 6-15, fre 6-13 Rotebro: Mån-tor 6-15, fre 6-13 Telefon: 08-81 30 40 Epost: info@tgross.se
   

Kundvagn

Kundvagnen är tom.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

  
icons/home.gif Start /

Rölunda Biokol 40L

Rölunda Biokol 40LRölunda Biokol 40L

Beskrivning:

Biokol är en blandning av träkol och hönsgödselkompost. Biokol har en speciell förmåga att hålla vatten och näring tills växten behöver det. För jordförbättring av tunga och lätta sandjordar. Passar även bra i grönsakslandet.

Användning
Blanda biokolet väl i jorden. En säck 40 liter räcker till ca 8 m2. För att få full effekt bör gödslingen upprepas nästföljande år. Kolet bryts inte ned men näringen förbrukas så ny naturgödsel måste tillföras årligen därefter. På lerjord görs inblandningen lämpligast redan på hösten.

Träkol är sedan länge känt för sina goda egenskaper vid odling. Rölunda förädlar nu dessa egenskaper genom att blanda kolen med höns- gödselkompost. Det ger en färdig blandning att använda i trädgården som både gödslar och förbättrar strukturen i jorden. Produkten består enbart av naturliga råvaror.

Historia

Inblandning av träkol i marken är en urgammal jordförbättringsmetod som har sitt ursprung i Amazonas djungler där det användes för att skapa Terra preta som betyder den svarta jorden. Kolet har en luckrande effekt men är också, tack vare alla sina små porer, ett mycket bra ”skafferi” för lagring av vatten och näring. Kolet har störst effekt på lätta (sandiga) och mullfattiga jordar men den  luckrande verkan är mycket positiv även på lerjordar.

Egenskaper

Träkol, bryts ned mycket långsamt i jorden och kan ligga kvar i flera tusen år. Detta gör att träkols-användningen blir ett sätt att binda upp luftens koldioxid och utbredd användning kan i framtiden bidra till att minska problemen med förhöjda koldioxidvärden. Användning av träkol lämpar sig såväl i villaträdgårdar som i storskaligt jordbruk.

Användning av naturgödsel är även det en gammal välbeprövad metod för att få bättre och friskare växter men om man gödslar på lätta jordar så är risken stor att en del av näringen lakas ut.

Rölunda biokol består av dessa två goda jordförbättrare genom att blanda träkol med en hönsgödselkompost. Resultatet är ett näringsrikt gödselmedel där överskottsnäringen lagras i kolet tills det att växten behöver den.

 

Antal säck/pall: 45st

Ca vikt/säck::     16kg


160,00 (exkl moms)
Lagerstatus: 
Årsta: 283 st. 
Rotebro: 61 st.

Fakta om produkten

Artikelnr:
R75975 
Releasedatum:
2014-03-12 
Kategori:
 
 
EAN:
7391290759758 
Antal:
1 st  

Dimensioner

Vikt:
15 kg